Ana Brnabić o medijima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne vidi manjak slobode medija u Srbiji i ponovila svoju raniju ocenu da postoje mediji koji "puno podržavaju" vladu i mediji koji su "jako i neobjektivno kritični" prema vladi, a da je malo onih koji su izbalansirani.

"To je moj lični utisak. Ne bih se mešala u rad medija. Meni je okej i ovako i onako, ne bih rekla da je neko kriv i odgovoran, potpuno mi je okej da svako u Srbiji misli kako god hoće i izveštava kako god hoće... U tom smislu, ne vidim zašto je to izazvalo toliku polemiku", navela je Brnabićeva danas na pres konferenciji u Kruševcu.

O tome, kako je navela, priča i sa ljudima iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta, to je bilo i na debati u EP, a razgovarala je, kaže, i sa (visokim zvaničnikom EU) Kristijanom Danijelsonom i poručuje da, iskreno, pokušava da razume kako se taj "manjak slobode medija" u Srbiji manifestuje.

To je bio njen odgovor na pitanje da pojasni izjavu koju je dala u Briselu da u Srbiji nema ili ima jako malo objektivnog novinarstva.

Na konstataciju da je uloga medija da kritikuju rad vlade, ona je dodala da nije ni rekla da neko ne treba da kritikuje.

"Meni je to super. Nisam rekla 'nemojte da kritikujete', ali, to je moj utisak – ima ovakvih, ima onakvih i balansiranih, to je sve", ponovila je premijerka.

Podvukla je da svaki dan vidi komentare o aktivnostima vlade, ministara, predsednika Srbije, kadrovskim rešenjima i da o svemu može slobodno da se kaže bilo šta i da se uputi kritika.

"To vidim svaki dan i ne vidim taj problem i spremna sam da sednem sa vama da probam da ga razumem", rekla je predsednica vlade.

Upitana da li saopštenja u kojima se novinari koji objave nešto o ministrima nazivaju narkomanima vidi kao pritisak, Brnabićeva je odrečno odgovorila, navodeći da to razume kao polemiku u društvu.

"Razumela bih kao pritisak da vas neko pozove da kaže da nešto ne smete da objavite ili emitujete ili kako da izveštavate ili razmišljate. Sve ostalo razumem kao dinamiku", zaključila je Brnabićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво