UNS: Aleksandar Gajović državni sekretar za informisanje

Vlada Srbije postavila je glavnog urednika "Ilustrovane politike" Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, saopštio je UNS. Zbog imenovanja Gajovića, Ljiljana Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi za medijsku strategiju.

Gajović (66) je za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja imenovan na sednici Vlade Srbije u četvrtak, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Gajović je proveo godinu dana kao savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja između 2012. i 2013. godine i učestvovao je u pisanju seta medijskih zakona.

U septembru 2013. Nadzorni odbor "Politike a. d." postavio ga je za glavnog i odgovornog urednika lista Ilustrovana politika, piše u saopštenju.

Zbog imenovanja Gajovića, nekadašnja predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije, prenosi Fonet.

U pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika Ilustrovane politike, imenuje za državnog sekretara za informisanje, uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da imenovanje Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, "nikako ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na katastrofalnu kadrovsku politiku aktuelne vlasti u Srbiji".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво