Drugarstvo nema cenu – mali Lozničani prikupljaju pomoć za lečenje drugarice

Da deca mogu biti veliki ljudi pokazali su učenici Osnovnih škola iz tri sela u opštini Mali Zvornik. U želji da pomognu svojoj bolesnoj drugarici, đaci su samoinicijativno organizavoli više humanatirnih akcija i tako prikupili deo novca neophodnog za lečenje.

Kako bi pomogle svojoj bolesnoj drugarici, sestre Ivana i Tijana, iako i same teško žive, prodale su svoje omiljene igračke.

"Meni i mojoj sestri nije bilo teško da se odvojimo od igračaka jer igračke ništa ne vrede ako ne možemo da ih podelimo sa našom drugaricom", navodi Ivana Vučetić.

Njihovi drugari iz susednog sela novac su prikupljali kucajući na vrata komšijama, i prodavajući limunadu i kolače na odmoru između časova.

"Kad sam čuo koji je problem, ideja mi je sinula da možemo bilo kako da pomognemo, pa smo ja i moja drugarica Anđela krenuli i prikupljali novac", priča Filip Lukić.

Luka Petrović navodi da su se organizovali ako što su limunadu pravile devojčice, a kolače mame koje su oni prodavali.

Za nekoliko dana đaci su prikupili oko 30.000 dinara, što je Anđeli i njenim roditeljima dovoljno da kupe terapiju za mesec dana.

"Naša deca nisu ostala slepa na nevolje svoje drugarice i rešili su da pomognu, ovi stariji učenici samoinicijativno ovi mlađi su se odazvali kada smo napravili humanitarnu prodajnu akciju i odrekli su se svojih igračaka, svog pribora, čak su i sami pravili eksponate", objašnjava učitelj Predrag Spasojević.

Meštani sela u malozvorničkoj opštini su skromni ljudi, sa niskim primanjima, ali spremni da pomognu koliko mogu.

"Drago mi je što imamo takve male ljude, a zapravo velike ljude po svojim delima jer oni tako mali razmišljaju o nekom drugome i odvoje od sebe da bi drugome dali, nekome kome je to potrebnije", navodi nastavnica srpskog jezika Ivana Ivanović.

Najvažniju lekciju u životu, oni su već naučili, a to je da budu dobri ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи