Mali: Smanjen broj nezaposlenih u Beogradu

JKP "Beograd put" je stabilno preduzeće i simbol oporavka i reformi koje smo prošli u prethodne tri godine u našem gradu, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao asfaltnu bazu tog preduzeća gde je razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima. Tom prilikom je istakao da broj nezaposlenih u Beogradu nikada nije bio manji i da je na kraju septembra bilo 89.392 nezaposlenih.

Siniša Mali istakao je da je 2014. godine "Beograd put" bio u veoma lošem stanju.

"U razgovoru sa zaposlenima smo dogovorili da čak i oni svoje plate smanje za 25 odsto kako bismo zajedno uspeli da isplivamo iz mora obaveza koje smo nasledili od prethodne gradske administracije", rekao je Mali. 

Kako je naglasio, to preduzeće je tada bilo u rasulu i na ivici opstanka. 

"Danas vidite ljude koji su zadovoljni napretkom koji je postignut u prethodne tri godine. Iz godine u godinu, kako sam i obećao, Grad Beograd daje više 'Beograd putu', mnogo više posla ima, nikada se više nije asfaltiralo i to je nedovoljno ali iz godine u godinu biće još bolje", istakao je Mali. 

On je naglasio da je asfaltna baza "Beograd puta" jedna od najmodernijih u Srbiji, u kojoj se radi 323 dana u godini neprekidno i u kojoj se prozivodi asfalt samo za Grad Beograd. 

"To je stvarno impresivan rezultat koji su ostvarili zaposleni ovog preduzeća zajedno sa rukovodstvom", rekao je Mali. 

Navodeći da je Grad Beograd isplatio skoro sve kredite "Beograd puta", Mali je rekao da je ostalo još samo 100 miliona dinara, što će biti isplaćeno do februara naredne godine. 

"Smanjen broj nezaposlenih u Beogradu"

Gradonačelnik Beograda kaže da broj nezaposlenih u glavnom gradu nikada nije bio manji, a da je na kraju septembra bilo 89.392 nezaposlenih.

Siniša Mali je ocenio da su to za građane Beograda sjajni rezultati.

Navodeći da je 2013. godine broj nezaposlenih bio oko 110.000, on je novinarima rekao da je u avgustu ove godine taj broj bio 90.628.

"Posao u Beogradu više nije problem. Posla ima i Beograd je još jedanput potvrdio da je pokretač razvoja naše cele zemlje, pokretač razvoja cele privrede Srbije", istakao je Mali. 

Navodeći da se otvaraju nova radna mesta, da dolaze novi investitori i da se u Beogradu otvaraju nova gradilišta, Mali je ocenio da se u Beogradu nikada više nije radilo i da je smanjenje broja nezaposlenih upravo potvrda da smo na dobrom putu. 

"Nikada manje nezaposlenih u našem gradu nije bilo i to je sjajna slika našeg grada. Nezaposlenost nam više nije prvi problem. Naravno, nastavljamo sa time da otvaramo nova radna mesta, ali radimo i na drugim stvarima da ulepšamo naš grad, da sredimo što veći broj kilometara asfalta, kanalizacije, vodovoda, da porodiljama damo još više, da osobama sa invaliditetom damo još više, da pokažemo da smo grad velikog srca i to je veliki rezultat velikog rada koji smo imali u prethodne tri i po godine", zaključio je Mali. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара