Fabrici: Crkva ima kapacitete za dijalog

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici tokom prijema kod srpskog patrijarha Irineja izrazio je zahvalnost "za topli prijem tokom koga je naglasio neophodnost da se pronađu načini kako bi se prevazišli problemi regiona iz prošlosti zarad svetle budućnosti", objavila je na zvaničnom sajtu SPC.

"Crkva raspolaže kapacitetima za taj proces kroz dijalog", ocenio je Fabrici na juče održanom sastanku u zgradi Patrijaršije.

Navedeno je da je patrijarh "zahvalio uvaženom gostu na ovoj poseti i ukazanom poštovanju, poželevši mu svako dobro od Gospoda", kao i da su "prijemu prisustvovali saradnici ambasadora Fabricija i šef Kabineta patrijarha srpskog đakon dr Aleksandar Praščević".

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 07. okt 2017, 15:14)
anonymous [neregistrovani]

Klasika...

"Црква располаже капацитетима за тај процес кроз дијалог", оценио је Фабрици на јуче одржаном састанку у згради Патријаршије.
Kako oblikuju ovaj narod, kao najbolji vajar... Pa ljudi, ko je ostao dole kada se država povukla, ko je ostao kada se vojska povukla, ko je sve ove godine dole uz narod i prolazi kroz sve zajedno sa njim... Ko ima veće pravo od njih? I ko ne kalkulise u borbi za Srbe na Kosovu i Metohiji, i za Kosovo i Metohiju, za razliku od mnogih!