Topli radijatori, počinju probe grejanja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog za pokretanje toplih proba, tako da će stanovnici prestonice od večeras imati tople radijatore. Zbog radova u oko Trga Slavija i u Sremskoj ulici pojedini potrošači u tom delu grada neće biti u režimu proba. U ostatku Srbije, radijatori će biti topli najkasnije sutra ujutru.

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, ali će, zahvaljujući toplim probama, radijatori u Beogradu biti zagrejani tokom večeri.

U beogradskim toplanama kažu da je sistem potpuno spreman za novu grejnu sezonu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdili su da večeras u srpskoj prestonici počinju tople funkcionalne probe, a već od ujutro grejanje bi trebalo da imaju sve beogradske zgrade.

Iako grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, prema Antićevim rečima, i pre toga će svaki dan kada temperature budu ispod 12 stepeni radijatori biti topli.

"Probe su u nekim gradovima počele danas, a negde počinju sutra. U Beogradu će, po nalogu gradonačelnikam početi večeras. Kad građani budu gledali utakmicu, u njihovim stanovima će biti toplo", naveo je Antić.

Ono što je najvažnije, istakao je ministar, jeste da su sve toplane u Srbiji spremne za zimu, izvršile su neophodne pripreme i imaju dovoljne zalihe energenata.

Antić je rekao da one elektrane koje ne koriste gas imaju dovoljno mazuta u svojim zalihama.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da će do jutra 100 odsto beogradskih domaćinstava dobiti grejanje", istakao je gradonačelnik.

Dodao je da je u remonte toplovodne mreže uloženo tri milijarde dinara.

Delovi oko Slavije i Sremske ulice neće biti u režimu proba

Zbog radova u reonu Trga Slavija i u Sremskoj ulici pojedini potrošači u tom delu grada neće biti u režimu toplih funkcionalnih proba, saopštile su "Beogradske elektrane".

Kako se navodi, potrošači u tim delova grada neće biti u režimu toplih funkcionalnih proba, a očekuje se da će toplotnom energijom biti snabdeveni do zvaničnog početka grejne sezone.

U okviru radova na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, izvođači vrše rekonstrukciju manjeg dela magistralnog toplovoda toplane Novi Beograd, zbog čega su iz sistema daljinskog grejanja privremeno isključeni potrošači u delovima grada oko Slavije, Hrama Svetog Save i na Neimaru, saopšteno je iz Gradske uprave.

U sklopu ovih radova ugrađuju se toplovodne cevi većeg prečnika i boljih energetskih performansi, povećavajući stabilnost i efikasnost snabdevanja toplotnom energijom potrošača u tom delu grada, ističe se u saopštenju.

Takođe zbog rekonstrukcije toplovodne mreže u Sremskoj ulici, ali i zbog radova drugih komunlanih preduzeća, "Beogradske elektrane" će učiniti sve da se potrebni poslovi izvedu u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do 15. oktobra i zvaničnog početka grejne sezone.

Spisak ulica u kojima potrošači neće biti u režimu toplih funkcionalnih proba nalazi se na sajtu "Beogradskih elektrana" (www.beoelektrane.rs), navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво