Dva protesta zbog stanja u medijima

Grupa za slobodu medija održala je protest u Beogradu na kojem je pročitan Proglas u kojem traže da im se omogući pravo na rad, govor i mišljenje. Protest i ispred zgrade RTS-a koji je održao Pokret za preokret.

Na skupu Grupe za slobodu medija rečeno je da Srbija u kojoj, kako navode, vlada medijski mrak nije slobodna i demokratska država, nije država koja poštuje evropske i međunarodne konvencije i nije država po meri čoveka.

Skupu se nije priključio UNS, jer navodi udruženje, nije prihvaćen predlog da zajednički stanu iza svih ugroženih lokalnih medija i novinara.

Na skupu je pročitan i Proglas za slobodu medija u kojem traže da im se omogući pravo na rad, govor i mišljenje.

"Ljudi okupljeni oko ove inicijative žele da se zaustavi fizičko, političko i ekonomsko ugnjetavanje medija i da se nama svima, ne samo ljudima okupljenim ovde, nego građanima i građankama Srbije omogući elementarno ljudsko pravo na slobodu govora i izražavanja. Ako ja izgovorim nešto što se nekom ne sviđa da to ne znači da ću ja sutra biti proganjana u prodržavnim medijima i na razne druge načine", rekla je novinarka iz Grupe za slobodu medija Tamara Skroza.

Protest ispred zgrade RTS-a 

Sa večerašnjeg protesta – izložbe "Pet godina propadanja", koju je održao Pokret za preokret ispred zgrade RTS- a, lider pokreta Janko Veselinović poručuje da Javni servis ne poštuje zakon jer, navodi, u Informativnom programu ima mesta samo za predsednika Aleksandra Vučića.

Veselinović je zatražio poštene uslove za održavanje predstojećih gradskih i svih drugih izbora, jer bez njih, dodaje, nema demokratske države.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво