Ružić: Servisi za građane da funkcionišu punim kapacitetom

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem o aktuelnim projektima i poručio da će vlada pomoći lokalnim samoupravama da servisi za građane funkcionišu u punom kapacitetu.

Ministar Ružić je poželeo dobrodošlicu brucošima Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koje ima istureno odeljenje u Novom Pazaru i čestitao im 5. oktobar – Svetski dan učitelja.

"Neko će reći da je 5. oktobar značajan datum iz političkih razloga, ja ću reći da je 5. oktobar značajan iz jednog veoma važnog razloga – a to je Svetski dan učitelja", rekao je Ružić novinarima.

Brucošima je rekao da je velika čast što stiču pravo i status akademskog građanina.

"Novi Pazar, pored privrednog i kulturnog, jeste godinama unazad i univerzitetski centar. Reč je o mladim ljudima kojima vlada ima obavezu da otvori sva vrata kako bi sebe uvrstili u sve društvene procese koji se tiču i njih samih i svih ostalih građana naše zemlje", rekao je Ružić.

Ministar je rekao da Novi Pazar odražava bogatstvo zemlje i njene kulturne vrednosti.

"Došli smo ne samo do visokog stepena razumevanja u pogledu racionalizacije unutar gradske uprave već i optimizacije u smislu da se deficit stručnog kadra koji postoji u Novom Pazaru popuni uz asistenciju ministarstva i nadležene komisije u vladi, kako bi omogućili da sve službe i servisi za građane Novog Pazara budu u punom kapacitetu", rekao je Ružić.

Reforma iz oblasti poreza na imovinu na nivou jedinica lokalne samouprave i projekat evidentiranja imovine, u vezi sa čime je sa ambasadom Švajcarske Ružić potpisao ugovor iz programa Exchange, takođe su bili teme sastanka od izuzetnog značaja za grad Novi Pazar, dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, Novi Pazar može da aplicira i dobije ne tako mala sredstva za projekte.

Biševac je rekao da je sa ministrom razgovarao o projektima, ali i određenim problemima i pitanjima racionalizacije i elektronske uprave koju Novi Pazar u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i loklane samouprave treba da sprovede.

"Kako bi naša lokalna samouprava postala pravi servis građana i da radimo tranasparentno, pre svega, na zadovoljstvo građana da uštedimo njihovo vreme i novac", naveo je Biševac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се