Medalje za mirovanjake iz Srbije, Mađarske i Slovačke

Povodom završetka angažovanja na zadacima očuvanja mira u mirovnoj operaciji UN na Kipru, pripadnicima kontingenta Vojske Srbije i oružanih snaga Mađarske i Slovačke dodeljene su spomen-medalje.

Odlikovanim pripadnicima tri vojske, na osnovu naređenja ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina, vojne spomen-medalje uručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Diković je poželeo dobrodošlicu okupljenim mirovnjacima i ukazao na značaj zadatka koji slovački, mađarski i srpski vojnici, pod mandatom UN, zajedno obavljaju na Kipru i posvećenosti zajedničkom doprinosu izgradnji mira i bezbednosti u svetu, kao i bezbednosti naših država.

"Naše zajedničko angažovanje u misiji UN, ravnopravno partnerstvo, profesionalni i častan odnos prema zajedničkim obavezama, međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje lokalnog stanovništva i međusobnih problema, pravi je primer kako treba sprovoditi ideje i ciljeve misija UN", rekao je Diković.

Istakao je da vojnici u misiji zadatke rešavaju u harmoničnim odnosima i da tokom višegodišnjeg zajedničkog angažovanja nije bilo događaja koji bi mogli baciti senku na izvanrednu saradnju i suživot u okviru misije.

Dodao je da je njihovo angažovanje u toj misiji ocenjeno najvišim ocenama nadležnih u misiji, UN i nacionalnim komandama.

Poželevši dobrodošlicu okupljenim mirovnjacima, generali Benko i Maksim, takođe su ukazali na izvanrednu saradnju pripadnika tri vojske u okviru istog kontingenta u misiji na Kipru, slažući se u oceni da je svaki pripadnik pojedinačno dao doprinos ispunjenju osnovnih ciljeva te misije koji se ogledaju u sprečavanju neprijateljstava između dve zaraćene strane na tom ostrvu.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Mađarske general Tibor Benko, načelnik Generalštaba Vojske Republike Slovačke general Milan Maksim, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora i UN. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара