Dogovoren projekat finansijskog opismenjavanja mladih u Srbiji

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija "Visa cenea holding limited", ogranak u Beogradu, potpisali su Protokol o saradnji na realizaciji Pilot-projekta "Uključivanje finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja Srbije" (FinPis) kojim će se mladima omogućiti finansijsko obučavanje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarsta, prepoznata je potreba uključivanja finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja imajući u vidu složenost finansijskog okruženja u kojem mladi odrastaju.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je kazao da je cilj finansijskog opismenjavanja da postavi kvalitetnu osnovu za donošenje odluka, omogući mladima da odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno susreću i da bude u funkciji razvoja preduzetništva.

Generalni direktor kompanije "Visa" za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević jer kazao da je najbolji put za razvoj finansijske pismenosti saradnja javnog i privatnog sektora jer zajedničkim snagama i razmenom iskustava se može učiniti mnogo više.

Dodao je da je za kompaniju to najozbiljniji i najveći projekat u domenu finansijske edukacije u regionu Jugoistočne Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије