Pohvale Nišu za napore u ostvarivanju prava manjina

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović zahvalila se gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću na naporima koje taj grada čini na efikasnijem ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava građana Niša.

Suzana Paunović je u Nišu otvorila obuke posvećene jačanju kapaciteta lokalnih zajednica u sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji, ističući da je neophodno da se lokalne samouprave aktivno uključe u sprovođenje i izveštavanje o ostvarivanju prava nacionalnih manjina koje žive na njihovoj teritoriji.

"Zahvaljujući obukama koje sprovodimo, jačaju se kapaciteti zaposlenih u lokalnim samoupravama za bavljenje pitanjima od značaja za nacionalne manjine", navela je Paunovićeva.

Istakla je da, u cilju što kvalitetnijeg izveštavanja o realizovanim aktivnostima, Kancelarija kontinuirano radi na podršci svim osobama koje učestvuju u procesu izveštavanja radi podizanja kvaliteta njihovog rada i međusobne saradnje.

Ona je podsetila da od prvog kvartala 2017. godine u procesu izveštavanja o Akcionom planu za manjine učestvuje 76 opština i gradova, kao i da je poziv za izveštavanje dostavljen i na adrese 53 lokalna saveta za međunacionalne odnose, navedeno je u saopštenju.

Javnosti su predstavljena četiri izveštaja o sprovođenju AP za manjine, a prvi izveštaj preveden je i na 11 jezika nacionalnih manjina, koji su pored srpskog jezika u službenoj upotrebi - albanski, bosanski, bugarski, mađarski, makedonski, rumunski, rusinski, slovački, hrvatski, crnogorski i češki jezik, navela je Paunović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи