Vrzino kolo oko očitavanja računa za vodu u Smederevskoj Palanci

Zbog dugovanja prema EPS-u i zaposlenima, račun Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod" iz Smederevske Palanke blokiran je pre više od tri godine. Danas, te obaveze, sa kamatama, iznose 607 miliona dinara. Od blokade računa, korisnicima gotovo da nisu očitavani vodomeri pa sada građani i privreda duguju "Vodovodu" 230 miliona dinara. U tom vrzinom kolu, potkradu se i greške.

U zapisniku JKP "Vodovod" piše da porodici Milivojević nisu mogli da očitavaju stanje na vodomeru, zbog opasnog psa, pa su im četiri godine paušalno izdavali račune. Iako nisu dobili nijednu opomenu, pretplatu su redovno plaćali, na poslednjem računu piše da duguju 68.000 dinara.

"Suprug je posle tog računa, sutradan kada je bio slobodan, otišao do Vodovoda i pitao šta se dešava, da l' je normalna tolika potrošnja vode, u čemu je greška, da nije u pisanju dečka koji popisuje vodu. Suprugu su rekli da četiri godine unazad nije čitana voda", kaže Slađana Čopić Milivojević.

U "Vodovodu" kažu da paušalno zaduženih korisnika imaju 1.200, a paušal u ovoj opštini iznosi 15 kubika po članu porodice, na mesečnom nivou.

"Znate, kad vi imate nekoga koga paušalno vodite, na primer u zgradi, on ne može da potroši ta 34 kubika, ali ako vi imate po rubnim delovima ljude koji koriste vodu za bašte, u letnjem periodu posebno, i troše nenormalnu količinu, onda vi imate strašan gubitak.", objašnjava Srđan Borić, direktor JKP "Vodovod" u Smederevskoj Palanci.

Za dva meseca, koliko je na toj funkciji, potpisao je, kaže, više od 800 opomena. Ipak, priznaje da je u ovom slučaju došlo do propusta.

"U takvim sličajevima, ako postoji opasan pas, postoji broj telefona, korisnik mora da se obavesti da omogući da se očita vodomer. A ono što je u ovom slučaju simptomatično, jeste da ako vama stalno stižu računi da ste potrošili nula kubika trebalo je pre reagovati", kaže Borić.

Da u Smederevskoj Palanci nema vode i da su noćne restrikcije uobičajene, za građane odavno više nije vest. Zbog toga je i naplata tek 56 odsto.

Međutim, nisu samo građani neredovne platiše. Opšta bolnica "Stefan Visoki" duguje za vodu pet miliona dinara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи