Čelične muke zbog drvenih bandera u Loznici

Prilikom nedavne posete Loznici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pored problema sa nezaposlenošću i infrastrukturom, ukazao je i na problem koji taj kraj ima sa drvenim EPS-ovim banderama. U iščekivanju novih betonskih stubova koji se očekuju do kraja 2018. godine, meštani Podrinja nalaze različite načine da postojeće održe u funkciji.

I dok drvena bandera u dvorištu porodične kuće u Gornjoj Koviljači nije sačekala betonsku zamenu, već oborena na drveće i dalje drži žice, slična takva u Lešnici zamalo je izazvala tragediju. U iščekivanju nadležnih, meštanin uz čije se imanje nalazi sa nekoliko dasaka zaustivao je banderu da ne padne na magistralni put.

 

"Pre neki dan, kada je bila oluja, ona se ljuljala i išla levo-desno. Automobili su stajali ovde, kočili su i da ne bi pala na auto ja sam to podupro", rekao je Nenad Poljaković iz Lešnice. Poljaković kaže da čeka da padne bandera, pa će valjda neko doći. 

Na drugom kraju varošice, meštani su sami kupili betonsku banderu, koja već pet godina stoji pored trošne drvene i čeka zamenu. Kada će na nju doći red, u lozničkoj elektrodistribuciji nisu znali da kažu, jer, prema njihovim rečima, postupak javnih nabavki traje dugo.

"Kad vetar duva, sevaju varnice, ja ne smem iz kuće da izađem. Lete varnice, žice se sastavljaju, ona je već krenula da padne", kaže Miljana Janković iz Lešnice.

Prema rečima v. d. direktora EPS-a, do kraja 2018. godine to preduzeće u obnovu niskonaponske mreže u Loznici, Ljuboviji i Malom Zvorniku uložiće dva miliona evra.

Cilj je, kako kaže, ne samo da se obezbedi stabilno snabdevanje strujom individulanih potrošača, već i da se izgrade postrojenja koja će moći da snabdevaju potencijalne industrijske pogone.

"Krećemo ove godine, krećemo odmah i 2017. i 2018. godine siguran sam da ćemo uspeti da realizujemo taj projekat i nećemo imati više nijednu drvenu banderu", kaže Milorad Grčić, v. d. direktora EPS-a.

I dok meštani čekaju okončanje procedura javnih nabavki i početak radova, kalendarski, sneg je uskoro tu. Podsećanja radi, zbog loše elektromreže i velikih snežnih nanosa, u aprilu ove godine samo je u Ljuboviji bez struje ostalo oko 400 domaćinstava.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи