Roditelji nastavljaju protest u zemunskoj školi

Predstavnici Saveta roditelja Osnovne škole "Svetozar Miletić" poručili su na konferenciji za novinare da ne vide cilj jučerašnje posete Republičke prosvetne inspekcije toj školi, kao i da sa protestom nastavljaju.

Predsednica Saveta roditelja Zvezdana Čolić je ukazala da je do juče u školu dolazilo oko 50 đaka, čiji roditelji nisu protestvovali, te da je, tvrdi, poseta inspekcije uticala da ih danas bude duplo manje.

"Ako je cilj bio da se pokaže da škola radi, škola ne radi, jer nema đaka, o tome odluku nije doneo Savet, već smo mi kao pojednici odlučili da svoje dete zadržimo kod kuće", rekla je Čolićeva.

Ističe da se roditeljima dece iz škole "Svetozar Miletić" u Zemunu iz Ministarstva prosvete niko nije obratio. Pozivaju, kaže, nadležne, kao i ministra prosvete da se uključe u slučaj kako bi deca, nakon 22 dana protesta, krenula na nastavu.

Ističe da su predlozi Saveta stopiranje rešenja Inspekcijskog nadzora do odluke Upravnog suda, ponavljanje postupka tog nadzora i formiranje zajedničke komisije koja će dati predlog za rešenje.

Na pitanje novinara do kada planiraju da budu u protestu, članica pravnog tima Saveta Ana Janković Vidanov je odgovorila da odluke donose od petka do petka, u dogovoru sa roditeljima i postignutim rezultatima, a da će odluku o eventualnoj radikalizaciji protesta doneti za vikend.

Član Saveta Zoran Radovanović je ukazao da je Savet roditelja sa nastavnicima i učiteljima dogovorio da đaci prvaci krenu u školu, da produženi boravak radi, kao i da učenici osmaci od ove nedelje dolaze na pripremne časove za polaganje završnog ispita.

Kako tvrde, O. Š. "Svetozar Miletić" " je u vanrednoj je situaciji" od 28. avgusta kada je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića i raspuštanju Školskog odbora.

Novoimenovani v. d. direktor nije preuzeo dužnost zbog odluke zaposlenih da podrže razrešenog direktora i Školski odbor.

Inspekcija ministarstva prosvete posetila je juče O.Š. "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave.

Tim ministarstva prosvete sačinjen od tri prosvetna inspektora i dva prosvetna savetnika obišao je školu sa v. d. direktora Milošem Gačićem i utvrdio da u nižim razredima samo tri učitelja redovno drže nastavu.

Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević rekao je da je škola "Svetozar Miletić" jedinstven primer da nastavnici ne drže nastavu odlukom Saveta roditelja koji nema nadležnost da odlučuje da li će škola da radi ili ne.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи