Potpisan Sporazum o saradnji Beograda i Rabata

Gradonačelnici Beograda i Rabata, Siniša Mali i Mohamed Sadiki, potpisali su Sporazum o partnerstvu i saradnji i Memorandum o razumevanju između dva grada.

Mali je nakon potpisivanja Sporazuma rekao da mu je veliko zadovljstvo što je imao priliku da ugosti delegaciju Rabata na čelu sa gradonačelnikom.

"Ovo je za nas velika čast s obzirom da ove godine Republika Srbija i kraljevina Maroko obeležavaju 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Sjajna je prilika da kroz sporazum o saradnji, koji smo danas potpisali, dodatno približimo naša dva naroda i zemlje i da na ovaj način doprinesemo i daljem jačanju privrednih veza", naveo je gradonačelnik Beograda.

On je rekao da ogrozman potencijal postoji za dalju saradnju Srbije i Maroka a pogovo u oblasti turizma.

"Radimo na uspostavljanju direktne avionske linije Beograda, kazalbanke i Rabata što će dodatno dorpineti približavanju naše dve zemlje", naglasio je Mali.

Tokom sastanka razgovaralo se i o privredoj saradnji, napomenuo je Mali koji očekuje da će saradnja privredih komora Beograda i Rabata biti još bolja.

Sadiki je rekao da je poseta delegacije iz Rabata Beogradu neka vrsta "krune" povodom proslave 60 godina dobrih diplomatskih odnosa Maroka i Srbije.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара