Ani Mijušković i Bogdanu Dašiću nagrada Neda Depolo

Pobednički rad ovogodišnjeg konkursa za studentsku nagradu "Neda Depolo" koju Radio Beograd 2 svake godine dodeljuje za kreativni doprinos radio izrazu je dokumentarna reportaža "Mogu i hoću" autora Ane Mijušković i Bogdana Dašića, studenata žurnalistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

To je u direktnom prenosu na javnoj sednici održanoj danas u 13 sati na talasima Radio Beograda 2 odlučio stručni žiri, koji je ove godine radio u sastavu: Jovana Stefanović , Nebojša Bradić, Sanja Milić, Melina Pota i Milan Vlajčić.

Nagrađena radijska reportaža ima u žiži devojku koja je odrasla s teškim hendikepom, ali je borac u duši, završava studije književnosti, piše pesme i želi da bude glumica.

Autori su bolnu temu provukli bez napadne sentimentalnosti, sa fascinantnom baladom "Pod sjajem zvezda ove noći" u izvođenju Kvarteta Predraga Ivanovića, stoji u saopštenju žirija.

Drugu nagradu dobila je eksperimentalna radio-drama "Poslednji voz" Uroša Rankovića i Jelene Grmače sa studija menadžmenta i produkcije Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a trećenagrađena je emisija "Uroš i Mrnjavčevići", narodna epska pesma u radijskom aranžmanu autorki Ivane Miljković i Jelene Vacić sa studija digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Žiri je ove godine konstatovao da su pristigli radovi žanrovski veoma razuđeni, od eksperimenata i istraživanja u najznačajnijoj struji naše radiofonije - ars akustici i laboratoriji zvuka, preko dokumentarističkog pristupa realizaciji i klasične radio-drame do zvučnog izraza dramatizovanih epskih fantazija i naučne fantastike.

Prva nagrada donosi autorima Povelju Radio Beograda 2 i novčani iznos u vrednosti od 1.000 evra koji daruje porodica Nede Depolo. 

Dobitnici druge i treće nagrade biće nagrađeni digitalnim snimačima zvuka koje dodeljuje preduzeće "Kompani Digi TV". 

Nagrade će biti uručene na svečanosti povodom Dana Radio Beograda u Kamenoj sali ove kuće 2. oktobra 2017. godine u 12 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво