Prvi sastanak radnog tela o strategiji za procesuiranje ratnih zločina

Članovi Radnog tela za praćenje sprovođenja Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina održali su danas prvi, konstitutivni sastanak, na kome je usvojen Poslovnik o radu tog tela i dogovorena dinamika daljeg rada.

Ministarka pravde Nela Kuburović, koja je i predsednik tog tela, rekla je da su se tek izborom novog tužioca za ratne zločine stvorili uslovi za formiranje Radnog tela za praćenje sprovođenja Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Zamenik predsednika je direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, a članovi pomoćnik ministra pravde i šef Pregovaračke grupe za Poglavlje 23 Čedomir Backović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović, predstavnici Apelacionog suda u Beogradu, Višeg suda u Beogradu...

Vlada Republike Srbije usvojila je u februaru 2016. godine Nacionalnu strategiju za procesuiranje ratnih zločina za period od 2016-2020. godine, što je jedna od obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23, kao jasan odraz posvećenosti Republike Srbije efikasnom procesuiranju ratnih zločina.

broj komentara 0 pošalji komentar