RHMZ upozorava na obilne padavine u Banatu i Podunavlju

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog obilnijih padavina u sredu, u Banatu i donjem Podunavlju.

U sredu 20. septembra se očekuje da u Banatu i Donjem Podunavlju za 12 sati padne od 20 do 30 litara po metru kvadratnom, a lokalno i više.

U Srbiji će u sredu doći i do pada temperature za desetak stepeni, uz pljuskove i grmljavinu, a u četvrtak će biti još hladije sa maksimalnom temperaturom oko 15 stepeni, upozorio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Sutra će još biti malo toplije od proseka, uz postepeno naoblačenje popodne i uveče, kada će početi i slaba kiša, rekao je Todorović Tanjugu i najavio da u sredu sledi pad temperature za desetak stepeni.

"Tada će biti oblačno, kiša, pljuskovi i grmljavina", naveo je Todorović.

U četvrtak se očekuje dalji pad temperature, rekao je Todorović i istakao da će to biti najhladniji dan, jer će u većini mesta biti kišovito, sa temperaturom oko 15 stepeni.

Popodne u petak očekuje se prestanak padavina, a od subote i nedelje manji porast temperature.

Inače, Srbiju je juče pogodilo nevreme u kojem je nekoliko osoba povređeno. Vetar je čupao drveće, lomio grane, a leteli su i krovovi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи