Liga Evrope, i Zvezda i Partizan na RTS-u

Na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu od 21 čas možete gledati utakmicu Crvena zvezda – BATE Borisov, dok će se okršaj Partizana i Jang bojsa emitovati u odloženom snimku. Od narednog kola, utakmice oba srpska predstavnika u Ligi Evrope u direktnim prenosima na RTS-u.

Prema važećem ugovoru potpisanom sa Uefom, Radio-televizija Srbije ima pravo prvog izbora direktnog prenosa po jedne utakmice svakog redovnog kola Lige Evrope.

Ugovorne obaveze su razlog što se u četvrtak, 14. septembra, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu od 21 čas emituje utakmica Crvena zvezda – BATE Borisov, dok će se okršaj Partizana i Jang bojsa emitovati u odloženom snimku. Pravo direktnog prenosa te utakmice ima TV Arena.

U želji da omogućimo gledaocima da oba meča domaćih timova prate uživo na programu Radio-televizije Srbije, obratili smo se Uefi, tražeći da sa TV Arenom uzajamno razmenimo signal, te da dve televizije istovremeno emituju obe utakmice.

Odgovor Uefe je bio da se neće protiviti takvom rešenju, ukoliko se RTS i TV Arena dogovore o saradnji.

Od narednog kola RTS će, zahvaljujući razumevanju TV Arene, prenositi sve utakmice i Partizana i Crvene zvezde.

U drugom kolu Lige Evrope, 28. septembra igraju Partizan – Dinamo Kijev i Keln – Crvena zvezda.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 09:35)
Milos [neregistrovani]

sport na sat-u

Zasto nema direktnih prenosa sportskih
dogadjaja na satelitskom programu?

(četvrtak, 14. sep 2017, 08:31)
Mitar Jovanovic [neregistrovani]

Prenos

Sampion zemlje igra u gostima, vi odaberete da prenosite klub koji igra kod kuce dva kola za redom, a koji uz to nije sampion? Da li mozete da kazete koji je razlog?