Nedeljković: Prvi stanari "Beograda na vodi" 2018.

Radovi na projektu "Beograd na vodi" napreduju u skladu sa planiranim rokovima, a generalni direktor Nikola Nedeljković kaže da se useljenje prvih stanara očekuje već naredne godine.

Na projektu je angažvano 700 radnika, pet glavnih izvođača i 21 konsultant koji rade na pet gradilišta u okviru projekta.

Građani će uskoro moći da prate radove na izgradnji Kule Beograd, novog simbola grada, kao i Galerije, najreprezentativnijeg tržnog centra u regionu, čim nadzemni radovi počnu tokom septembra.

Prema planu, Belgrade Waterfront Residences će prve stanare primiti 2018.

U proteklih nekoliko nedelja značajan deo radova na projektu Belgrade Waterfront odvijao se ispod površine.

U prvoj fazi projekta do sada je iskorišćeno približno 80.000 kubnih metara betona i 12.000 tona čelika.

Završeno je postavljanje šipova za Galeriju i Kulu Beograd, centralni deo Belgrade Waterfront-a. Armirano-betonska konstrukcija za Belgrade Waterfront Residences je završena i pre roka, dok su radovi na fasadi i unutrašnji radovi u toku.

Trenutno se radi na izlivanju temeljne i ploče podruma za dve nove stambene zgrade - Belgrade Waterfront Vista i Belgrade Waterfront Parkview, a radovi iznad površine započeće u septembru ove godine. Prvi deo bulevara, u okviru kojeg će se naći i biciklističke staze oivičene zelenilom, biće otvoren do kraja septembra 2017.

"Od samog početka razvoja projekta primenjujemo najviše svetske standarde i najbolju međunarodnu praksu u oblasti gradnje. Dosadašnji napredak u izgradnji i razvoju projekta je izvanredan, a to najbolje dokazuje činjenica da su nedavno završeni armirano-betonska konstrukcija Belgrade Waterfront Residences i postavljanje šipova za Galeriju i Kulu Beograd. Predstojeći glavni radovi na Kuli Beograd predstavljaju veliki korak u ovom jedinstvenom projektu u Srbiji", izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront-a.

"Svi radovi napreduju prema planu i radujemo se dočekivanju prvih stanara sledeće godine", zaključio je Nedeljković.

Radovi na projektu Belgrade Waterfront sprovode se u skladu sa svetskim standardima u oblasti izgradnje i sigurnosti, a posebna pažnja posvećena je konfiguraciji zemljišta zbog samih karakteristika zgrada. Sve faze izgradnje biće realizovane u zacrtanim rokovima, saopšteno je iz Belgrade Waterfront-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво