Gojkovićeva uputila saučešće Kubi

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je saučešće predsedniku Nacionalne skupštine Narodne vlasti Kube Huanu Estebanu Laso Hernandesu, povodom gubitka ljudskih života u nevremenu koje je izazvao uragan "Irma".

"Sa iskrenom i dubokom tugom primili smo tragične vesti o izgubljenim ljudskim životima i ogromnoj materijalnoj šteti, u razaranju koje je prouzrokovao uragan koji je pogodio Vašu zemlju. Dozvolite mi da Vama, poslanicima Nacionalne skupštine i čitavom prijateljskom narodu Kube u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze iskrenog saučešća i solidarnosti povodom ove prirodne katastrofe", navela je Gojkovićeva.

Kaže da je reči ohrabrenja u ovim teškim i mračnim trenucima teško naći, ali da je uverena da će Kuba imati snage da pruži podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, da pomogne ugroženima i da se obnovi ono što je porušeno.

"Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najdubljeg saučešća, kao i želju za što brži oporavak povređenima", navodi se u telegramu saučešća Gojkovićeve, a saopšteno je iz parlamenta.

broj komentara 0 pošalji komentar