RTS u poseti porodici uhapšenog Bogdana Mitrovića

Bogdana Mitrovića, uhapšenog 28. avgusta, još niko nije posetio u zatvoru u Podujevu. Pravo da ga vidi, uskratili su čak i njegovom advokatu. Ekipa RTS-a posetila je porodicu Mitrović u njihovom domu u Mladenovcu.

Slaviša Mitrović, Bogdanov sin, kaže da za sada od advokata ili bilo koga nisu dobili ništa po čemu bi znali na osnovu čega je Bogdan pritvoren.

"Nikakvu optužnicu, zbog čega stvarno ne znamo, nemamo nikakvu informaciju ko je taj komšija", kaže Slaviša Mitrović.

Na informaciju da je pritvor određen na osnovu krivičnog zakonika i da se protiv Bogdana sprovodi istraga u pravcu krivičnog dela u saizvršilaštvu - ratni zločin protiv civilnog stanovništva, uz izjavu "svedoka-očevica" Deljajdina Sajdihaja, Slaviša kaže da je on "taj prvi komšija".

"To je komšija što nas je okupirao, što nam je to uzeo, našu imovinu, srušio, zapalio, oduzeo - lokal sad radi, i to je taj znači, komšija", kaže Mitrović.

Iako su sumnjali da je Bogdana posle osamnaest godina i redovnih viđanja pa i druženja prijavio prvi komšija Albanac, tek danas su njegovo ime prvi put pročitali kao svedoka navodnog zločina iz 1999. godine.

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je 28. avgusta u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Sud u Prizrenu odredio je Mitroviću 30 dana pritvora.

Razgovor i sa ostalim članovima porodice uhapšenog Bogdana Mitrovića RTS emituje u OKO magazinu u utorak u 18.25.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се