Vulin: Pripadnici vojske će uz povišicu odmah osetiti bolji život

Situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštinama Bujanovac, Preševo i Vranje je stabilna i mirna, poručuje ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vojska Srbije neće dozvoliti "prelivanje nikakvih negativnih političkih uticaja na ovom prostoru", istakao je ministar.

Ministar odbrane je u Vranju ponovio da će pripadnicima Vojske Srbije do kraja godine plate biti povećane za 10 odsto, što bi trebalo da doprinese da se u vojsci "odmah oseti da se živi bolje".

"To neće biti jedina mera da se poboljša životni standard pripadnika vojske, hoćemo da vojnički poziv učinimo prestižnim kao što je nekada bio", rekao je Vulin prilikom obilaska kasarne "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

Ministar je naveo da se pripadnici Vojske Srbije odlično nose sa svim bezbednosnim izazovima, ali i sa migrantskom krizom.

"Pripadnici Vojske Srbije su pretrpeli značajan pritisak i kada je u pitanju migrantska kriza, i kada je u pitanju kontrola granica i kada je u pitanju kontrola ilegalnih migrantskih tokova", rekao je Vulin.

Naveo je da su pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske, smešteni u Vranju, u čijoj je nadležnosti i Kopnena zona bezbednosti u "politički posebno osetljivoj zoni odgovornosti", kao i da oni sve svoje zadatke obavljaju profesionalno.

Vulin je izjavio da će vojno strelište kod sela Gornji Vrtogoš, u sklopu baze"Jug" kod Vranja po završetku radova 2018. godine biti regionalni centar za obuku pripadnika Vojske Srbije.

Strelište se gradi u saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja (SAD).

Unapređenje kasarne jedan od prioriteta 

Vulin je prilikom obilaska kasarne "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" rekao da je uređenje ovog vojnog objekta za obuku jedan od prioriteta na kome se trenutno radi sa ciljem da se povećaju kapaciteti za obuku i nastavu pripadnika Vojske Srbije.

Istakao je da je u uređenje objekta do sada uloženo 59,7 miliona dinara, da bi trebalo da se uloži još 212 miliona dinara, kao i da je još oko 900.000 dolara donacija Sjedinjenih Američkih Država.

"Rok za završetak radova je 2018. godina, nakon čega će ovde moći da se vežba gađanje iz svih pešadijskih kalibara do 12,7 milimetara, ali i gađanje iz ručnih raketnih bacača", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da je predviđeno da u Gornjem Vrtogošu bude izgrađen i mini poligon za oklopne jedinice.

Prema njegovim rečima, poligon će se koristiti za obuku u okviru vojne baze "Jug" kod Bujanovca, koja je namenjena za obuku pripadnika Vojske Srbije za učešće u međunarodnim mirovnim operacijama.

Poligon Gornji Vrtogoš ministar odbrane je obišao zajedno sa načelnikom Generalštaba vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.

Vulin je u Vranju obišao i spomen sobu posvećenu svim poginulim pripadnicima vojske, ali i policije i građana, na prostoru Vranja i Pčinjskog okruga od kraja 19. veka do početka 21. veka.

Gradočelnik Vranja Slobodan Milenković je nakon razgovora sa ministrom odbrane rekao novinarima da lokalna samouprava u Vranju ima odličan odnos sa Vojskom Srbije, kao i da je 1.100 radnika u Pamučnom kombinatu "Jumko" direktno zaposleno zbog potreba vojne industrije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво