Studenti prava i FPN-a na praksi u Ministarstvu rada

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike potpisao je sa dekanima Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Sporazum o tromesečnom volontiranju studenata u tom ministarstvu. Volontiraće odlični studenti završnih godina, a najbolji će moći da se zaposle, zbog odlaska stručnjaka u penziju. Program će biti nastavljen kada prva grupa završi volonterski staž.

Po potpisivanju protokola počeo je nacionalni projekt studentske prakse.

Dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović kaže da će već za petnaestak najbolji studenti započeti svoje volontiranje.

"Studenti će ukoliko se dokažu svojim zalaganjem, trudom i znanjem možda sebi izboriti neku trajniju karijeru u organima u kojima često maštaju da će raditi", dodao je Avramov.

Poseban izazov imaće studenti Fakulteta poltičkih nauka sa smera socijalne politike i socijalnog rada.

"Ovo je prilika da mladi ljudi pokažu kada je reč o volontiranju u ovim oblastima koje su veoma osetljive za društvo. To je odnos kao što znate o ženama, o deci, o starijima, o nezaposlenima, o osobama sa invaliditetom", navodi dekan FPN-a Dragan Simić.

Volonteri će raditi na poslovima koje rade i stalno zaposleni.

Ministar rada zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević naglašava da će se studenti suočiti sa svim dobrim i lošim stvarima koje će sutra da ih očekuju na tom poslu.

"I ja očekujem da se najbolji od njih iskristališu i da sa svojom željom izbore da sutra i budu stalno zaposleni u ovom ministarstvu", dodaje Đorđević.

U toku volontiranja Ministarsvo rada će obezbediti izabranim studentima osiguranje za slučaj povrede na radu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи