Otvorene "kaskadne terase" na Savskoj promenadi

Na Savskoj promenadi, velikom šetalištu u blizini Beograda na vodi, koje će se kada sve bude završeno protezati od Brankovog mosta do Ade Ciganlije, otvorene su nove "kaskadne terase".

Gradonačelnik Siniša Mali navodi da se otvara još jedan kutak gde Beograđani mogu da provedu svoje vreme, navodeći da je to samo deo radova na Savskoj promenadi.

"Dugo nam je trebalo da to napravimo zbog toga što se radi o delu gde je obala tvrda. Sada sa novim stazama i zelenilom ovaj deo potpuno drugačije izgleda. Uspeli smo u tome da sa promenade koja je već bila lepa sama po sebi damo mogućnost ljudima da dođu još bliže obali Save", rekao je Mali.

Navodi da će radovi na tom delu promenade do Kule Beograd biti završeni do septembra, da bi se sledeće godine gradio deo od Kule Beograd do Sajma, a 2019. godine od Sajma do Ade Ciganlije.

"U narednih godinu i po do dve godine, od Brankovog mosta pa do Ade Ciganlije imaćemo jednu prelepu promenadu koja je sada već jedno od kultnih mesta ovde u Beogradu gde deca, naši sugrađani dolaze i provode vreme", rekao je gradonačelnik novinarima prilikom posete "kaskadnim terasama".

To će, kaže Mali, biti prava šansa i prilika da se pokaže zbog čega se sve radi i da se Beograd polako spušta na reke.

Osvrnuo se i na izgradnju Beograda na vodi, ističući da radovi u novim zgradama idu sjajno i po planu.

"Mi ćemo do kraja oktobra imati i završenu fasadu na dve zgrade koje se prvo grade", rekao je gradonačelnik, navodeći da će prvi stanovi biti useljeni u predviđenom roku, do kraja aprila sledeće godine.

U okviru projekta Beograd na vodi uveliko se rade još dve zgrade, završeni su šipovi za izgradnju tržnog centra, a u oktobru počinju radovi na izgradnji Kule Beograd.

Istakavši da je reč o najvećem gradilištu u Evropi, Mali je podsetio da je taj projekat zaposlio domaću građevinsku industriju i naše radnike. 

"Menjamo našu zemlju, menjamo naš Beograd i evo ovaj mali deo promenade je za mene važan jer pokazuje koliko razmišljamo o svakom detalju. Želimo da se ovo promeni i da bude iz dana u dan bolje i lepše", zaključio je gradonačelnik.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара