Vanredna situacija u Topoli i Gornjem Milanovcu zbog nevremena

Na delu teritorija opština Topola i Gornji Milanovac proglašena je vanredna situacija zbog posledica nevremena koje je u subotu zahvatilo taj deo Srbije. Građani opštine Topola moći će već od sutra da prijave štetu načinjenu usevima.

Odluka je doneta na jutros održanoj sednici Veća opštine Topola i Štaba za vanredne situacije, na kojoj je određena komisija sa zadatkom da na terenu ispita ukupnu štetu načinjanu usevima, saopštila je Opštinska uprava.

Od utorka će građani, nosioci gazdinstava, moći da u Opštinskoj upravi prijavljuju svoje pojedinačne štete, tako da će se one znati već do srede. Očekuje se da će do petka čitav posao procene štete biti završen, piše u saopštenju.

Velika količina grada posebno je zahvatila sela Trešnjevicu, Šatornju, Vinču, Lipovac, Mitrovčić, Belosavce, Krćevac, Zagoricu i Bor.

Naročito su stradale plantaže jabuke, breskve, šljive i grožđa kao i povrtarske kulture. Procenjuje se da je šteta nastala na površini od oko 2.000 hektara, dodaje se u saopštenju. 

Verica Gajić iz sela Zagorica kažže da je suv grad veličine ping-pong loptice padao oko pet minuta, a da je potom sa kiššom padao jošš oko 15 minuta. U njihovom domaćinstvu je čak i prozor razbijen, a dodaje da su ošštećeni automobil i crep.

Poljoprivrednici ovog sela ne pamte ovako krupan grad i ovako veliku štetu. Dodaju da je svaki vid pomoći dobrodošao.

U međuvremnu, i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, na predlog Štaba za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, zbog jakog nevremena koje je u subotu zahvatilo taj kraj.

Vanredna situacija proglašena je u mestima Gornji Branetići, Gornji Banjani, Donji Branetići, Ozrem, Lozanj, Teočin, Polom, Brezna, Trudelj i Belo Polje.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво