Kišni predah i pad temperature, od sutra opet tropski dani

Posle višednevnih visokih temperatura u Srbiju je stiglo osveženje praćeno padom temperature. Kiša je na severu i zapadu zemlje spustila temperaturu za više od 10 stepeni, a na jugu i istoku je svežije u proseku pet stepeni. Nevreme sinoć pogodilo Zlatibor i Kolubarski okrug. Od sutra ponovo tropski dani.

Kratko nevreme pogodilo je sinoć Zlatibor i Kolubarski okrug. Vetar je obarao stabla u Bajinoj Bašti. Sitan grad je padao u opštini Ub, kao i na severu Bačke i Banata. Kiša i pljuskovi osvežili su i glavni grad. 

Prema prognozi metorologa, danas će u severnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije biti osetno svežije uz postepeno razvedravanje.

Na jugu i istoku duži sunčani intervali, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom posle podne mogući su uglavnom u planinskim predelima.

Duvaće umeren, ponegde i jak severozapadni vetar. Najviša temperatura od 26 stepeni na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku. U Beogradu 28 stepeni.

Posle višednevnih visokih temperatura, osveženje je stiglo i u region – u Sarajevu je bio pljusak, u Zagrebu kiša, Sloveniju je pogodio grad. Veliko nevreme uz jaku kišu i grad, pogodilo je područje Bugojna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво