Čestitke povodom Dana rudara

Državni zvaničnici Srbije uputili su čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku rudarima ističući da je Srbija ponosna na njih i da je dužnost svih da se rudarima obezbede sigurnost i adekvatna nagrada za njihov težak rad.

"Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara Srbije. Veoma poštujem i cenim težak i visokorizičan posao koji obavljate. Vašim trudom i rizikom koji preuzimate činite da srpska privreda svakim danom napreduje. Srbija je zbog toga ponosna na vas. Dužnost svih nas je da vam obezbedimo sigurnost u radu, bolje uslove i adekvatnu nagradu za vaš rad", naveo je predsednik u čestitki, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

"Želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav Srećno!", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je rudarima, ističući da je zadatak Vlade da im omogući što bolje uslove rada.

"Upućujem vam srdačne čestitke povodom obeležavanja 6. avgusta, Dana rudara. Duboko poštujem vaš rad i trud u obavljanju jednog od najtežih i najzahtevnijih poslova. Građani Srbije izuzetno cene vašu posvećenost poslu i zalaganje da se postignu što bolji rezultati, koji utiču na razvoj srpske privrede", navodi se u čestitki, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

I ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je svim zaposlenima u rudarskom sektoru Srbije čestitao Dan rudara, navodeći da Vlada čini napore da se investicije kao i zarade u rudarstvu povećaju, a rudari budu bezbedni na svojim radnim mestima.

"Koristim priliku da iskažem najiskrenije poštovanje svim ljudima koji obavljaju jedan od najtežih poslova na svetu", poručio je Antić.

Takođe, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je svim rudarima u Srbiji.

"Kao neko ko je ceo život proveo u energetici i kome su energetika i rudarstvo u srcu, želim vam da budete ponosni poslom kojim se bavite, jer je važan sa celu Srbiju, i da se uslovi u kojima radite stalno unapređuju, a što je obaveza svih nas", navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je rudarima na Kosmetu i drugim delovima Srbije.

Istakao je da rudari na Kosovu i Metohiji treba da budu ponosni zbog toga što je rudarstvo, koje je još u srednjem veku bilo osnov ekonomske snage srpske države, i danas jedan od najvažnijih temelja opstanka našeg naroda na tom području, saopšteno je iz Kancelarije.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво