Đorđević i Pinter: Razvijena saradnja Srbije i Mađarske

Ministar za rad Zoran Đorđević i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter saglasili su se da je saradnja dve zemlje iz domena rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja razvijena konstatujući da postoji prostor za njeno unapređenje u oblastima od obostranog interesa.

Tokom sastanka je istaknuto da saradnju dve zemlje odlikuju prijateljski odnosi, a da najbolji pokazatelj toga predstavlja redovno održavanje zajedničkih sednica vlada dveju država u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

Đorđević je predstavio plan Ministarstva za rad ističući da će fokus u narednom periodu biti sprovođenje reorganizacije u cilju postizanja pune finansijske kontrole i veće efikasnosti samog sistema.

U vezi sa migrantskom krizom, naglasio je da je neophodno održavati dijalog i promovisati zajednički pristup ublažavanju posledica migrantske krize i rešavanju pitanja migranata koji trenutno borave na teritoriji Srbije i Mađarske, jer bi eventualne posledice mogle uticati na postojeću stabilnost regiona.

Ministar je posebno istakao da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i humano prema migrantskoj populaciji, istovremeno štiteći interese svojih građana.

Ambasador Pinter je istakao da je Mađarska zadovoljna bilateralnim odnosima sa Srbijom, kao i da pruža punu podršku evrointegracijama Srbije i sprovođenju reformskih procesa.

Imajući u vidu da je opšti interes Srbije da se obezbedi sveobuhvatna zaštita srpske nepokretne kulturne baštine u drugim državama, inicirani su razgovori na visokom nivou u vezi sa zaključivanjem sporazuma o zaštiti vojnih memorijala i mesta stradanja, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво