Vulin: Vrlo brzo o poboljšanju položaja vojnika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Komandu Kopnene vojske i Komandu Zajedničkih snaga u Nišu i tom prilikom izjavio da će se veoma brzo izaći sa konkretnim predlozima kako popraviti materijalni položaj vojnika i na taj način ispuniti naređenje vrhovnog komandanta.

Vulin je posle obilaska, u kome je bio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, istakao da Kopnena vojska nije samo najbrojniji deo naše armije, već i da je najslavniji deo naše armije – "srž i suština svake vojske", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Njeni zadaci su složeni, njeni zadaci se vrlo često razlikuju od zadataka drugih kopnenih vojski koje imamo i u okruženju, jer niko kao Srbija nema toliko bezbednosnih izazova i nema toliko obaveza koje upravo ispunjava njena Kopnena vojska", rekao je Vulin.

Naveo je da je po naređenju vrhovnog komandanta, Ministarstvo već počelo da radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno poboljšati i popraviti materijalni položaj svih pripadnika naše vojske.

"Mi jačamo našu armiju, mi je opremamo najsavremenijim oružjem, mi remontujemo ono što imamo, ali ništa to nije dovoljno i ništa neće biti uspešno ukoliko ne budemo imali zadovoljne, osposobljene vojnike, ukoliko ne budemo imali sigurne pripadnike Vojske Srbije, sigurne i u svoju državu i u svoju vojsku, sigurne da su njihove porodice dobro i da su zadovoljne", naglasio je Vulin dodajući da će se upravo zato, veoma brzo, izaći sa konkretnim predlozima kako i na koji način popraviti materijalni položaj naših vojnika i na taj način ispuniti naređenje vrhovnog komandanta.

Upitan da prokomentariše današnji sastanak u Komandi Kopnene vojske, general Diković je naglasio su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore svim izazovima.

"To nije rečenica koja treba da nekoga umiri ili zadovolji, to jer pre svega proizvod stalnog praćenja situacije, razmene podataka i preduzimanja adekvatnih mera za zaštitu bezbednosti Republike Srbije", zaključio je general Diković.

Prilikom obilaska Komande Kopnene vojske, komandant general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Vulina sa organizacijom, resursima, razmeštajem i težišnim zadacima i naglasio da operativne sposobnosti najvećeg vida naše vojske omogućavaju izvršenje svih dodeljenih zadataka.

Tokom obilaska Komande Zajedničkih snaga vojske i policije za obezbeđenje državne granice, komandant pukovnik Vladeta Baltić informisao je ministra Vulina o stanju u zoni odgovornosti i dodao da snage kojima komanduje uspešno izvršavaju svoje zadatke.

Odgovarajući na pitanje da li odluka suda u Strazburu o vraćanju migranata u prvu zemlju EU utiče na Srbiju, posle obilaska Komande Kopnene vojske i Komande zajedničkih snaga vojske i policije za obezbeđenje državne granice, ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da će Srbija u migrantskoj krizi nastaviti da se ponaša odgovorno, onako kako dolikuje jednoj organizovanoj, uređenoj i humanoj zemlji.

"I dalje ćemo na prvom mestu voditi računa o našem svakodnevnom životu, našem načinu života, bezbednosti naših građana i bezbednosti naše teritorije. Mi smo tu da pomognemo, ali kao što ste videli i do sada, mi smo i te kako u stanju da zaštitimo svoju zemlju i da ova zemlja ne postane parking za migrante ili bilo koga drugog ko se ovde nalazi, već da se samo u skladu sa zakonom vodi računa o tim ljudima", ocenio je ministar Vulin iznoseći podatak da je na teritoriji naše zemlje oko pet hiljada migranarta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара