Šarčević: Mora se ulagati u obrazovanje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je da je uspeh ekipe iz Srbije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu veliki podsticaj i dokaz da se mora ulagati u obrazovanje.

Mladen Šarčević sastao se sa predstavnicima Društva matematičara Vojislavom Andrićem, s predsednikom Društva matematičara Miljanom Kneževićem, prodekanom Matematičkog fakulteta i Bojanom Bašićem, s predsednikom državne komisije za matematička društva Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete je čestitao uspeh matematičke ekipe iz Srbije na takmičenju u Brazilu, a predsednik Društva matematičara Vojislav Andrić zahvalio Ministarstvu za podršku.

Tim mladih matematičara Srbije je osvojio četiri srebrne i dve bronzane medalje kao i 18. mesto u konkurenciji timova iz 111 zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво