Rekonstrukcija Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Beton hale krajem godine

Gradski urbanista Milutin Folić najavljuje rekonstrukciju Karađorđeve ulice do kraja godine i ističe da će pruga oko Kalemegdana biti izmeštena 2019. godine.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice između Brankovog mosta i "Beton hale" u Beogradu počeće krajem godine, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

"Trotoari pored zgrada biće prošireni na pet metara, što će se pozitivno odraziti na komercijalne potencijale u prizemlju objekata koji sada zjape prazni. Na toj strani biće drvoredi, a nastavićemo i sa obnovom fasada. Tramvajska pruga pomera se prema reci, a baštice popločavaju kamenim kockama", naveo je Folić, prenosi Beoinfo.

Folić je dodao da će autobusi kojima je dozvoljeno da prelaze prugu dobiti rezervisana parking mesta uz ulicu.

"Tako će šetalište biti oslobođeno od saobraćaja", rekao je Folić.

Najavio je povezivanje postojeće biciklističke staze na pristaništu sa onom koja treba da se izgradi duž Crnogorske ulice.

"Planirane su nove klupe, dečje igralište, prostor za skulpture, a spomenik lučkom radniku biće premešten na poziciju na kojoj će biti vidljiviji, na pravcu silaza sa velikih stepenica na reku", rekao je gradski urbanista.

Folić je rekao da će pruga oko Kalemegdana biti izmeštena 2019. godine.

"Tek tada ćemo konačno moći da kažemo da se grad spustio na reku. Železnički tunel trebalo bi da postane prostor za javne, kulturno-umetničke i komercijalne sadržaje", rekao je glavni gradski urbanista.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво