Vulin: Srbija traži istinu o zločinima nad Srbima na KiM

Prošlo je 18 godina od kako je streljano 14 žetelaca u Starom Gracku, na Kosovu i Metohiji, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da, kao ni za većinu zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji, posebno od dolaska međunarodne zajednice na to područje, ni za to niko nije procesuiran, niko nije kažnjen.

"Sada je formiran Sud za ratne zločine počinjene na prostoru Kosova i Metohije i nama ostaje nada da će ta institucija otvoriti istragu i da ćemo saznati ko su monstrumi koji su streljali žeteoce, uništene su čitave porodice, a za to niko nije odgovarao. Kao ni za više od 1.000 Srba ubijenih za sve ove godine", naglasio je Vulin.

Istakao je da je vreme da neko odgovara za to, da saznamo ko je streljao našu decu na reci Bistrici i Goraždevcu, ko je pobio porodicu Stolić, ko je podmetnuo bombu pod autobus "Nišekspresa", ko je ubio malog Danila...

"Vreme je da se istina sazna, jer bez toga nema pomirenja. Srbija nikada neće prestati da traga za istinom o ubicama svog naroda, Srbija neće prestati da insistira na tome da se istina kaže, da traži od međunarodne zajednice da preuzme odgovornost za pravdu i život na prostoru Kosova i Metohije, kao što je preduzela odgovornost za Rezoluciju 1244", rekao je ministar Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво