Šest medalja za mlade matematičare u Brazilu

Na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu, Srbija je ekipno, u konkurenciji 111 zemlja, zauzela 18. mesto, a pojedinačno su osvojene četiri srebrne i dve bronzane medalje, saopštio je predsednik Društva matematičara Srbije dr Vojislav Andrić. Premijerka Ana Brnabić čestitala je matematičarima.

Sva odličja na takmičenju u Rio de Žaneiru osvojili su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Srebrne medalje osvojili su Marko Medvedev, Ognjen Tošić, Aleksa Milojević i Pavle Martinović, a bronzane Jelena Ivančić i Igor Medvedev.

Društvo matematičara Srbije zahvalilo je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijama Naftna industrija Srbije – "Gasprom njeft" i KPMG Beograd, koji su omogućili maksimalne uslove za pripreme i putovanje matematičkoj ekipi Srbije, navedeno je u saopštenju.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje medalja na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadu u Brazilu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Od srca čestitam učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Igoru Medvedevu, Ognjenu Tošiću, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenoj srebrnoj medalji, a Jeleni Ivančić i Marku Medvedevu osvajanje bronzane medalje na Matematičkoj olimpijadi u Brazilu. Srbija je danas ponosna, jer ste pokazali da su želja za obrazovanjem i predan rad siguran put ka uspehu. Vi ste primer Srbije kakvu stvaramo: obrazovane, posvećene i međunarodno konkurentne. Svoj uspeh ostvarili ste u najjačoj svetskoj konkurenciji i to svojim znanjem i talentom", navela je Brnabić u čestitki.

"Matematika je u osnovi tehnološkog napretka kome težimo i ja sam sigurna da ćete baš vi biti nosioci tog napretka. |elim vam još mnogo sličnih, svetskih uspeha u daljem školovanju i karijeri", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво