Kadeti u akciji humanosti

U okviru humanitarne akcije, kadeti Vojne akademije su uručili novčanu pomoć namenjenu Službi pedijatrijske onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Prikupljeni novac u iznosu od 47.500 dinara primio je direktor Službe pedijatrijske onkologije doktor Zoran Bekić, koji je zahvalio kadetima za donaciju.

Akciju, koja je pokrenuta na inicijativu Kadetskog parlamenta, podržale su sve klase i starešine Kadetske brigade, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Do sada su kadeti učestvovali u humanitarnoj akciji "Bitka za bebe", u akciji spasavanja stanovništva od poplava 2014. godine, a redovno se odazivaju i drugim humanitarnim akcijama.

Svake godine, u više akcija, dobrovoljno da krv više od 300 kadeta.

Kadetska brigada je 2015. godine odlukom predsednika Srbije odlikovana Zlatnom medaljom za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Srbije, podseća se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи