Vesić: Deo rekonstrukicije Bulevara oslobođenja biće završen do 22. avgusta

Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja u delu od Trošarine ka Autokomandi, dugačkom 3,2 kilometra, biće gotova do 22. avgusta, a od 5. avgusta će tom ulicom moći da prolaze automobili, najavaio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je dodao da je vrednost investicije 160 miliona dinara, kao i da se sada više nego ikada ulaže u obnovu ulica.

"Ulice su u veoma lošem stanju, mi ove godine ulažemo dosta novca u to, najviše do sada. Problem je što decenijama ulice nisu popravljane, ulica ima svoj vek i svaka jača kiša u ulicama u kojima ništa nije rađeno može da napravi rupu", rekao je Vesić posle obilaska radova.

On je naveo da će rekonstrukcija Bulevara oslobođenja obuhvatiti ivičnjake, trotoare, biciklističku stazu.

"Ova ulica je važan primer koji pokazuje kako se sada rade ulice u Beogradu, sa temeljnom podlogom, po svim pravilima. Kada se radi na ovaj način ulica ima garanciju 20 godina i toliko vremena neće biti potrebne nikakve velike popravke na ovakvim ulicama", naveo je Vesić.

Napomenuo je da je problem loših puteva u Beogradu posledica decenijske neadekvatne izgradnje.

"Često se dešavalo da se samo preko kocke stavi asfalt, ta kocka naravno uleže i stvara rupe i takvih ulica ima mnogo. Poslednjih decenija se radilo dosta nestručno, stavljan je jedan sloj asfalta i dešavalo se da te ulice posle godinu, dve, tri ne liče ni na šta", istakao je Vesić.

Bulevar oslobođenja,kaže Vesić, predstavlja važan deo grada, jer vodi ka Autokomandi.

"Od Autokomande radimo Bulevar oslobođenja pa posle Slaviju, počeli smo i ulicu Bore Stankovića, mnogo ulica se radi, jer su jedan od većih problema Beograda kada se izuzmu kanalizacija i vodovod upravo ulice", naveo je Vesić.

Dodao je da je plan da u narednim godinam rekonstruišu sve ulice prvog prioriteta.

"Mi ćemo izaći sa planom da u narednim godinama rekonstruišemo sve ulice prvog prioriteta, vrednost toga će biti skoro 700 miliona dolara. To je posao koji će da traje bar deset godina, ali ćemo rešiti problem ulica i to sistemski", zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da na teritoriji opštine Voždovac pored ove, radi i na izgradnji ulice u naselju Zuce, koja je dugačka 2,6 kilometara.

"To su glavne saobraćajnice koje su nam bitne, a takođe ove godine radimo i neke nekategorisane puteve koji nisu rađeni 30, 40 godina. Naselje Vlahović, odnosno Mitrovo brdo, Braće Jerković, tu smo uradili većinu protivpožarnih puteva, obnovili, rekonstruisali na nagovor naših građana koji su imali problema na tim putevima koji su bili devastirani i dešavale su se nezgode najstarijima i najmlađima", naveo je Savić.

Završen je i tender za rekonstrukciju Doma zdravlja u Ulici vojvode Stepe.

"Nadamo se za nekih sedam do deset dana, kada se zaključi ugovor, da će krenuti potpuna rekonstrukcija ovog Doma zdravlja", istakao je Savić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво