"Moguće da neko ima bolje avione, ali nije moguće da ima bolje obučene ljude"

Izviđače Kopnene vojske Srbije, koji su na obuci na planini Mali Jastrebac kraj Niša, posetili su novi ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković.

Aleksandar Vulin je, govoreći o svojim utiscima tokom obilaska, rekao da je "moguće da neko ima bolje avione, da ima bolje tenkove, da ima skuplje uniforme, ali da ima bolje obučene ljude, da ima upornije ljude, da ima viši moral, to već nije moguće".

Podsetio je da je Srbija vojno neutralna i da će sarađivati sa svima sa kojima ima interes za to, a to je "interes države Srbije i interes naše vojske", rekao je ministar i dodao da "nema razloga da bilo ko sumnja u poziciju države Srbije" o vojnoj neutralnosti.

Na obuci deo pripadnika izviđačkih jedinica uvežbava borbu prsa u prsa, gađanje nožem, savladavanje vodenih prepreka, dejstva iz zasede u pozadini neprijatelja, prikupljanje informacija u pozadini i ishranu u prirodi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 16. jul 2017, 20:17)
anonymous [neregistrovani]

Cime

Cime ih motivisete? Istorijom, tradicijom? A plata na minimalcu. Ministre, uporedite Vasu platu sa njihovom, mozda ste Vi motivisani, oni sigurno nisu kao nekada. Govorim Vam iz iskustva, Bivsi sam oficir koji je izgubio motivaciju, jer se od ljubavi ne zivi, vec od plate.

(nedelja, 16. jul 2017, 14:57)
anonymous [neregistrovani]

upravo tako

okolo NATO i avioni, a mi obuku prsa u prsa? gdje su Migovi?? Narod se pita??