Vulin vojnicima: Beskrajno vam zavidim što služite vojsku

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Drugi centar za obuku Vojske Srbije u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić", poručivši vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka da je Srbija ponosna na njih i da je najveća obaveza za njega da oni budu bezbedni.

Pred početak jutarnje smotre, ministra Vulin je dočekao komandant Komande za obuku, general-potpukovnik Đokica Petrović, rekavši da su za danas predviđene završne fizičke provere, nakon čega sledi i poslednja evaluacija i upućivanje vojnika u centre za specijalističku obuku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vulin se nakon podizanja zastave Srbije, posebno zadržao u razgovoru s vojnicima na dobrovoljnom služenju i, kako je saopšteno, rekao da je jedno od najvećih razočaranja doživeo kao mlad čovek kada je zbog odluke komisije proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka iz zdravstvenih razloga.

"Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve. Imao sam dioptriju više od sedam, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan", izjavio je Vulin i dodavši da mu je vid danas znatno slabiji.

Vulin je poručio vojnicima da mu je stalo šta misle o njemu, o Vojsci i državi, jer kako kaže, on nije služio vojsku zbog čega im "beskrajno zavidi".

"Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim", rekao je Vulin, ponovivši da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

Kako se navodi u saopštenju, on je rekao vojnicima da mu je veoma stalo do njih i da roditelji koji svoju decu pošalju u Vojsku Srbije pokazuju koliko im je stalo do države, ali i koliko u nju imaju poverenja, jer znaju da će brinuti o njihovoj deci.

"Nema veće obaveze za vaše starešine i za mene od te da vi budete dobro, kako bismo mogli u oči da pogledamo vaše roditelje, i da bi oni mogli da budu ponosni na vas, kao što je i Srbija. Vaša uniforma nije samo odeća, ona je stav, ona govori, i zapravo je ono što vi treba da uradite, da nas čuvate, kao što mi sad čuvamo vas", poručio je Vulin vojnicima dodavši iza njih stoji slavna tradicija, jer "nikada nije bilo brojčano manje, a veće vojske od srpske".

Posle obilaska Centra za obuku, ministar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković održali su sastanak s predstavnicima Komande za obuku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво