"Torlak" ima dovoljne količine seruma protiv zmijskog otrova

Apsolutno je netačno da nisu proizvedene dovoljne količine seruma protiv zmijskog otrova i da postoje zdravstvene ustanove kojima serum nije isporučen, kažu u "Trolaku".

Direktorka Instituta za vakcine i viruse Vera Stojiljković kaže da "Torlak" raspolaže dovoljnim količinama seruma protiv zmijskog ujeda koji se na zahtev dostavlja zdravstvenim ustanovama.

Demantovala je pisanje pojedinih medija i najavila tužbe protiv njih jer su, kako kaže, "netačnim i lažnim informacijama, izazvali paniku i uticali da se građani osećaju nebezbedno".

"Apsolutno je netačno da nisu proizvedene dovoljne količine ovog seruma i da postoje zdravstvene ustanove kojima serum nije isporučen ili ga imaju u nedovoljnim količinama", navodi se u saopštenju Stojiljkovićeve.

Ona je dodala da Torlak već 20 godina obazbeđuje Viekvin® – antiserum (evropski) protiv zmijskog otrova za zdravstvene ustanove Srbije, ali i druge država u regionu.

Stojiljkovićeva tvrdi da "Torlak" raspolaže dovoljnim količinama tog seruma, koji se zdravstvenim ustanovama momentalno dostavlja, "baš kao što je to i bio nedavno slučaj sa Domom zdravlja Aleksinac, koji se jedini u poslednje vreme obratio sa zahtevom za dostavu seruma".

Pojedini mediji danas su objavili da su mnoge zdravstvene ustanove ostale bez seruma protiv zmijskog otrova zato što je hemičarka zaposlena u tom Institutu dobila otkaz, a da je posao došao u ruke nedovoljno obučenom kadru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво