Lažni nalozi za plaćanje dnevnih parking karata

Na Novom Beogradu primećen je plavi nalog za naplatu parkiranja koji ne pripada "Parking servisu", saopšteno je iz tog komunalnog preduzeća.

JKP "Parking servis" podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica koje je štampalo i na automobilima u Beogradu ostavilo lažne naloge za plaćanje dnevnih parking karata sa cenom od 1.000 dinara i računom koji ne pripada tom preduzeću, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, građani će lažni nalog prepoznati po tome što na njemu piše "Kazna za neplaćen parking", dok su na isečku koji pripada "Parking servisu" ispisan – broj naloga, registracija, marka vozila, adresa, parking zona, datum i vreme izdavanja naloga, broj kontrolora, kao i iznos za plaćanje.

"Takođe, lažni nalog građani mogu da prepoznaju i po pogrešnom iznosu za plaćanje, kao i broju žiro-računa. Cena dnevne parking karte u plavoj zoni, gde su uočeni falsifikovani nalozi je 720 dinara, dok je cena u prvoj, drugoj i trećoj zoni 1.870 dinara. 'Parking servis' ne izdaje dnevne karte po ceni od hiljadu dinara, dodaje se u saopštenju.

Na nalogu "Parking servisa" ne stoji da se "vozilo nalazilo na parking prostoru bez plaćenog parking mesta" već samo da se uplatom u roku od osam dana ostvaruje pravo na popust.

Lažne naloge primetio je kontrolor "Parking servisa" na Novom Beogradu. 

"JKP 'Parking servis' oštro osuđuje one koji na ovakav žele da pribave protiv pravnu novčanu korist koristeći dokument (nalog) sa podacima našeg preduzeća. Ovim putem upozoravamo sve sugrađane da provere sve podatke ukoliko dobiju dnevnu parking kartu", zaključuje se u saopštenju preduzeća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво