Vulin: Bez smanjivanja socijalnih davanja

Nema smanjivanja socijalnih davanja, a sve što se uštedelo i zaradilo na prvom mestu osetili su oni kojima je pomoć bila najpotrebnija, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin dodajući da će se tako ponašati svaka sledeća vlada.

"Sve što zaradimo ići će za korisnike socijalnih kategorija i one kojima je pomoć najpotrebnija, najugroženiju decu, siromašne porodice, penzionere, zaposlene u javnom sektoru i sve one zahvaljujući kojima smo i uspeli da uštedimo i zbog kojih država bolje i sigurnije funkcioniše", rekao je Vulin prilikom obilaska odmaralište Crvenog krsta na Vršačkom bregu. 

On je ukazao da je prošle godine, u saradnji Ministarstva za rad i Crvenog krsta, 1.128 dece poslato na oporavak širom Srbije i u odmaralište u Baošićima.

Prema njegovim rečima, zajedno sa njima poslato je i 113 dečaka i devojčica ometenih u razvoju sa 43 pratioca.

Vulin je naveo i da će ove godine taj broj biti povećan za najmanje 500 korisnika.

On je istakao da se ministarstvo na čijem je čelu zajedno sa Crvenim krstom trudi da pomogne svojim korisnicima, ali ne samo tako što će im obezbediti obrok ili pomoći njihovim porodicama, već da im pomogne da se bolje razvijaju i da osete da ih ljudi vole, da steknu nova iskustva i budu spremniji za vreme koje ih čeka.

"Za te potrebe za decu je odvojeno još 10 miliona dinara, kao što je bilo i do sada, ali očekujemo da će biti još toliko", rekao je Vulin.

Ministar je podsetio i na projekat obnove narodnih kuhinja, dodajući da je to prvi put od 1999. godine da se one obnavljaju.

"Bez obzira na to što je neko siromašan, za njega mora da bude obezbeđen obrok koji će biti u skladu sa najvišim standardima, higijenskim i zdravstvenim, on se mora osećati dostojanstveno kada dolazi po pomoć koju mu daje društvo", rekao je Vulin.

Kako kaže, sve su to uspeli da obezbede bez ijednog dinara povećanja budžeta.

"Racionalnijom potrošnjom, većom uštedom i boljim radom uspeli smo da obezbedimo da daleko veći broj dece odlazi na odmore i da obnovimo narodne kuhinje, sve u okviru već postojećeg budžeta", istakao je Vulin.

On je ponovio i da je politika Vlade Aleksandra Vučića bila takva da nije bilo smanjivanja socijalnih davanja, da su sve što se uštedelo i zaradilo na prvom mestu osetili oni kojima je pomoć bila najpotrebnija i da će se tako ponašati svaka sledeća vlada.

Ministar je dodao i da je Vučić postavio put kojim će ići svaka sledeća vlada na koju on bude presudno uticao.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво