Tokom dana moguće nepogode, od sutra sve toplije

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

RHMZ upozorava da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak (29.06.) i petak (30.06.) ponegde i do 40 stepeni.

Samo će sutra temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku Srbije.

Sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo hladnije.

Na severu i zapadu pre podne, u centralnim i južnim krajevima od sredine dana sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Na istoku suvo i uglavnom sunčano. Posle podne na severozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima razvedravanje.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 na jugoistoku do 22 na severu Šumadije, a najviša od 28 na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo hladnije, pre podne i sredinom dana sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskom sa grmljavinom, posle podne bez padavina uz postepeno razvedravanje.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do kraja juna biće sunčano i nadprosečno toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta se od 33 do 37 stepeni, u četvrtak i petak ponegde i do 40.

Samo je u planinskim predelima, a u četvrtak i na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Od subote malo hladnije ali sa temperaturom u granicama proseka za početak jula, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito u nedelju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво