Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mesihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

Neka se radost praznika useli u srca svih nas i neka nas ispuni međusobnim mirom, ljubavlju i tolerancijom. Uz iskrene želje da zajedničkim radom i pregalaštvom napravimo bolju Srbiju, od srca čestitam praznik, navodi se u čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Bajram šerif mubarek olsun", napisao je predsednik Srbije.  

Vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram. 

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da vam čestitam Ramazanski bajram sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Neka nas predstojeći dani slavlja podsete da samo zajedno možemo naći snage i razumevanja u rešavanju izazova koji su pred našom zajednicom i državom", naveo je Ivica Dačić u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Želim da zajedno gradimo zajednicu i društvo oslobođeno predrasuda, zajednicu koja poštuje i raduje se različitostima, jer je poznavanje i poštovanje različitosti ono što nas oplemenjuje i čini nas snažnim. eka nam predstojeći praznični dani svima donesu zdravlje, radost, porodičnu sreću, ali i mudrost da zajedno odgovorima na izazove našeg vremena“", navodi se u čestitki Dačića.

Čestitku su uputili i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović kao i gradonačelnici Beograda i Novog Sada.  

"Veliki praznici nas podsećaju na važnost međusobnog uvažavanja i razumevanja, kao i na to da u AP Vojvodini svaka nacionalna i verska zajednica neguje i afirmiše svoje najviše vrednosti. Želim da srećno, u miru i ljubavi, okruženi porodicom i prijateljima, proslavite ovaj praznik", poručio je predsednik Mirović. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je svima koji slave taj veliki praznik, poželeo sreću, razumevanje i jedinstvo i da im u krugu porodice vladaju mir, radost i duhovno blagostanje.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je muftiji beogradskom Muhamedu Jusufspahiću, i svim vernicima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram.

"U ime Grada Beograda, i u svoje lično ime, svim građanima muslimanske veroispovesti čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i sreći sa svojim najbližima. Ovim povodom, izrazio bih iskrenu nadu u jačanje tolerancije i uzajamnog poštovanja, kao i u zajedničko zalaganje na građenju bolje i lepše budućnosti Beograda za sve ljude koji u njemu žive", navodi se u čestitki.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи