GSP dobio osam autobusa za prevoz đaka u Beogradu

Javnom komunalnom preduzeću GSP "Beograd" predato je osam od ukupno 12 novih autobusa koja će se od septembra koristiti za prevoz školske dece.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prisustvovao primopredaji osam novih školskih autobusa za prevoz učenika i predškolske dece, rekao je da su prvi put u istoriji GSP-a nabavljeni školski autobusi za prevoz dece.

"Reč je o prvih osam, dok se do polovine jula očekuje još četiri autobusa koji će biti na raspolaganju deci školskog i predškolskog uzrasta od 1. septembra. Ovo su najbezbednija vozila u floti GSP-a, koja će se u saradnji sa opštinama koristiti za decu koja duže putuju do škole, ali i za ekskurzije, aktivnosti dece u predškolskim ustanovama i dece sa posebnim potrebama. A sve sa ciljem da naši mališani imaju siguran i kvalitetan prevoz", naveo je Mali.

Ukazao je da je ovo veliki iskorak za GSP, jedna nova stranica i istoriji tog preduzeća, a kao rezultat strategije Grada Beograda da se povećava ukupan kvalitet saobraćaja u prestonici.

"U protekle dve godine nabavljeno je 65 novih autobusa, sada i 12 školskih. Do kraja godine na beogradske ulice stiže i 30 novih, zglobnih autobusa čime pokazujemo da jasnom strategijom poboljšavamo kvalitet saobraćaja u našem gradu, i od koje nećemo odustati", najavio je gradonačelnik Beograda i dodao da su novi autobusi proizvod domaćeg proizvođača iz Novog Sada, čime Grad Beograd podstiče razvoj domaće privrede.

Podsetio je da se u Beogradu svaki dan poboljšava život građana, najavivši za sutra otvaranje nove pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do Mosta na Adi.

Direktor GSP "Beograd" Željko Milković je rekao da je nabavka 12 novih školskih autobusa dokaz da se u GSP "Beograd" radi savesno uz konstantno smanjenje troškova i povećanje proizvodne aktivnosti. Pojasnio je da će se ovi školski autobusi do početka nove školske godine koristiti za ekskurzije i druge aktivnosti, a od 1. septembra će biti korišćeni u punom kapacitetu za prevoz dece od njihovih domova do škola i nazad.

"Važno je napomenuti da sva sedišta imaju bezbedonosne pojaseve, da se ulazi samo na prednja vrata, ali da postoje i bezbedonosna vrata u zadnjem delu vozila. Sva vozila su klimatizovana što samo ukazuje da povećavamo nivo usluge i bezbednosti za našu decu", rekao je Milković.

Direktor "Feniks busa", proizvođača 12 novih đačkih autobusa, Dejan Divljak izrazio je zadovoljstvo jer su se prvi autobusi pojavili na ulicama Beograda, kao i očekivanje da će autobusi zadovoljiti građane, a pre svih mališane srpske prestonice. On je dodao da će preostala četiri školska autobusa biti isporučena GSP-u do sredine jula, kako je i definisano ugovorom.

Gradski čelnici su se, posle primopredaje osam novih školskih autobusa, provozali sa mladim fudbalerima FK GSP "Polet" do Studentskog trga.

Primopredaji novih školskih autobusa za prevoz učenika i predškolske dece su prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor GSP "Beograd" Željko Milković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво