Đorđević na Iftar večeri i bajramskom prijemu

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je u Beogradu svečanoj Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije, kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj ramazanskog posta i početak Bajrama.

Na svečanom prijemu koji je organizovan za predstavnike javnog, kulturnog, političkog života Srbije, kao i za diplomatske i predstavnike verskih zajednica u Srbiji, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je sutra prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu umrle i zamole Boga za njihov večni mir i spas, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U dvorištu Bajrakli džamije bila je postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.

Muslimani u nedelju slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. Ramazanski bajram obeležava kraj posta, i slede dani veselja - dani Bajrama.

Prvi dan Ramazanskog bajrama počinje jutarnjom molitvom pod nazivom Bajram namaz.

Organizuju se i javne svečanosti, ljudi razmenjuju poklone i posete. Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala (10. mesec muslimanskog kalendara) i traje tri dana, a vernici ga smatraju "praznikom položenog ispita".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво