Kopaonik i leti privlači brojne turiste

Letnja turistička sezona na Kopaoniku počela je ovog vikenda. Tamo je danas bilo prijatnih 20 stepeni. Zbog klimatskih uslova, ali i brojnih sadržaja, i u svetu i kod nas, planinski centri sve su poželjnije turističke destinacije.

Zbog velikog interesovanja gostiju sezona je na Kopaoniku počela dve nedelje ranije. I oni koji od turizma na ovoj planini žive nisu se pokajali zbog toga.

"Jako mi je drago što je na Kopaoniku krenuo letnji turizam. Prošle godine je bilo lepo, ali evo vidim da i ove godine ima mnogo više ljudi nego prethodnih", kaže ugostitelj Dušan Aleksić.

Na Kopaoniku su pronašli dobru formulu. Ponudili su promotivne letnje pakete sa bogatim sadržajima.

"Poslednjih godina Kopaonik je mnogo dobio na unapređenju letnjih sadržaja i ponude. Sa partnerima, Skijalištima Srbije, aktivno radimo i svake godine se trudimo da ponudimo nešto novo. Konkretno ove godine u okviru turističkog centra radiće se novi avantura park", kaže Svetlana Kostić iz kompanije "MK resort".

Pored brojnih aktivnosti u samom turističkom centru gostima se nudi i uživanje u lepotama Nacionalnog parka na poseban način.

"Ako ste već prešli 250 kilometara iz Beograda, mi vam nudimo za tu avanturu još dodatna tri kilometra da zaista uđete u divljinu i osetite Kopaonik na pravi način", kaže Đorđe Mihajlović iz Avanturističkog centra Kopaonik.

Jedna od avantura je i alpinističko spuštanje i penjanje uz liticu. 

"Nije toliko fizički zahtevno koliko služi za prevazilaženje mentalnih ograničenja i barijera. Bukvalno elementarna motorička razvijenost čoveka može da bude dovoljna da on savlada liticu", kaže Vladimir Mandić, alpinista.

"S obzirom da ja nisam uopšte u fazonu aktivnog odmora potpuno sam iznenađena. Baš mi prija, fenomenalno je. Nismo očekivali da leti ima ovoliko sadržaja, tako da nam je prilično interesantno", kažu turisti.

Leto koje je tek počelo obećava puno, a svi koji žele da ga provedu na Kopaoniku mogu da iskoriste i vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара