Jankovićeva: Srbija spremna za ženu premijera

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže za RTS da je predlog predsednika Srbije da mandatar bude Ana Brnabić, istinski iskorak ka rodnoj ravnopravnosti i prelomna tačka ka stvaranju tolerantnog i stabilnog društva.

Brankica Janković rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da je jučerašnja svečanost povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića od izuzatnog značaja za Srbiju. 

"Bio je to izuzetno dobro organizovan politički događaj. Sjajna slika i poruke su poslate iz naše zemlje i sigurna sam da su se gosti osećali prijatno", kaže Jankovićeva.

Dodaje da je pozdravila predlog da mandatar bude Ana Brnabić.

"Smatram da je to istinski iskorak ka rodnoj ravnopravnosti i prelomna tačka ka stvaranju tolerantnog i stablinog društva. Očekivala sam da će pojedinci, određene društvene grupe imati negativan stav o tome, ali mi kroz veliki broj naših aktivnosti utičemo na društvo da menja stavove i taj diskurs", napominje Poverenica.

Smatra, kaže, da je Srbija spremna za ženu premijera.

"I pored toga posao će biti teži jer je žena ali i zbog patrijahalnih obrazaca. Verujem da je Srbija izabrala svoj put izgranje tolerantnog društva, poteškoća ima, ali se mogu prevazići", objašnjava Jankovićeva.

Veruje da u ekspozeu ima mesta za ljudska prava, socijalni, ekonomski i kulturni aspekt.

Brankica Janković ističe da više Parada ponosa ne znači i više prava za LGBT zajednicu.

"Mesta za unapređenje položaja LGBT populacije i svih građana i građanki uvek ima. Unutrašnje pitanje LGBT zajednice je koliko će godišnje parada organizovati", kaže Jankovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи