Mali: Očekujemo dve ponude za sređivanje deponije u Vinči

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je nakon razgovora sa senatorom u parlamentu Francuske i specijalnim izaslanikom predsednika te zemlje, Alenom Rišarom, izjavio da očekuje dve ponude francuskih kompanija za deponiju u Vinči, i fabriku za prečišćavanje i preradu smeća i otpada u energiju.

"Kada je Manuel Vals, bivši premijer Francuske bio u Beogradu, počeli smo zajedno da radimo na nekoliko velikih projekata i sada ćemo videti rezultate tih projekata. Jedan od njih je velika deponija u Vinči i fabrika za prečišćavanje i preradu smeća i otpada u energiju. Očekujemo ponude dve francuske kompanije, 'Suez' i 'Veolia'", rekao je Siniša Mali.

Na sastanku je bilo reči i o prifizibiliti studiji za izgradnju beogradskog metroa, koju treba da radi francuska kompanija "Ežis".

Alen Rišar je pohvalio napredak projekta "Beograd na vodi" i predložio Malom da pozove francuske urbaniste i arhitekte u Beograd kako bi se upoznali sa našim gradom i planovima za njegov dalji razvoj.

"Gospodin Rišar je predložio da pozovemo francuske arhitekte i urbaniste i da im se kao grad predstavimo, jer on ni u jednom gradu u svetu nije video tako veliki napredak i potencijal kao u Beogradu. To je velika čast i pohvala za nas, ali i obaveza da nastavimo dalje istim tempom", naveo je gradonačelnik Beograda.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво