Rekordan broj prijava na FON-u, ističe rok za predaju dokumenata

Još sutra na pojedinim fakultetima potencijalni brucoši mogu da predaju dokumenta za polaganje prijemnih ispita za željene fakultete. Najveće interesovanje vlada za IT struku, psihologiju, mašinstvo, medicinske nauke. Samo je na FON-u tokom tri dana stiglo 2.198 prijava, što je i najveći broj prijavljenih kandidata do sada na tom fakultetu.

Osim afirmativne mere za upis studenata na fakultete koji školuju IT stručnjake, i ove godine važe afirmativne mere za upis Romske nacionalne manjine i studenata sa posebnim potrebama, a fakultete mogu da upišu i migranti.

"Mi ih u ovom trenutku tretiramo kao strane državljane koji mogu da se upišu kod nas ako polože prijemni ispit u statusu samofinansirajućeg studenta i tako smo i dali preporuku. Ako se jave takvi kandidati, mi ćemo pokušati maksimalno da im pomognemo", kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu" prof. Nada Kovačević.

Oni koji bi da se posvete informacionim tehnologijama kombinuju tri fakulteta – ETF, FON i Matematički fakultet, pa dokumenta predaju na dva do tri fakulteta. Vreme polaganja zavisi od rasporeda samih fakulteta.

Samo je tokom tri dana na Fakultet organizacionih nauka stiglo 2.198 prijava, što je i najveći broj prijavljenih kandidata na tom fakultetu do sada.

Kandidati su konkurisali na jedan ili sva tri studijska programa – Informacioni sistemi i tehnologije, Menadžment i organizacija i Informacioni sistemi i tehnologije (režim studija na daljinu). Prijemni ispit je zakazan za utorak, 27. jun kada će se polagati matematika i sredu, 28. jun kada će kandidati polagati test opšte informisanosti. Ove godine na FON će se upisati ukupno 760 brucoša, od toga 385 na teret budžeta.

Neki fakulteti poput Mašinskog u Beogradu, i sutra primaju prijave kandidata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво