Međunarodni dan SOS Dečjih sela

Porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za zdravo odrastanje, dok, oko 100 miliona dece širom sveta živi bez roditelja i svake dve sekunde jedno dete na našoj planeti ostane bez brige svoje porodice, saopšteno je iz humanitarne organizacije "SOS Dečja sela Srbija".

Iz te humanitarne organizacije navode da je 23. jun Međunarodni dan SOS Dečjih sela, koji će biti obeležen u beogradskom parku Tašmajdan, kao i u Kraljevu, Obrenovcu, Nišu, kroz radionice i kreativne aktivnosti za decu i porodice kojima se pruža podrška kroz te programe.

Prva organizacija "SOS Dečje selo" osnovana je 1949. godine u Austriji, a danas je to međunarodna organizacija, koja u 134 zemlje sveta pomaže više od 1.200.000 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се